Fødevarer der bekæmper træthed

Tilbage til nyhedsoversigt
 • 19jun

   

  En god, varieret kost - én, der indeholder en bred vifte af uraffinerede kulhydrater, proteiner og fedtstoffer, med vægt på grøntsager, fuldkorn og sunde olier - vil hjælpe med at holde dig sund. At spise godt giver også optimal brændstof til din krop og kan hjælpe med at holde alle dine "cylindre" kørende.

  Visse typer af fødevarer kan hjælpe foregribe træthed. Slik og andre simple sukkerstoffer give dig et hurtigt "boost" af energi, men at energien forsvinder hurtigt og kan forlade dig følelsen af tomhed og ønsket om at spise mere. På den anden side, fuldkorn og sunde umættede fedtstoffer levere de reserver, du kan trække på hele dagen. Så for at holde din energi op og støt, skal du begrænse raffineret sukker og stivelse.
  Hvordan du spiser kan også enten øge din energi eller trække det ned. Spise små måltider og snacks hver par timer i løbet af dagen giver en stabil forsyning af næringsstoffer til krop og hjerne. Nogle mennesker begynder at føle sig træt, blot et par timer efter at have spist. Men det tager ikke meget at fodre din hjerne - et stykke frugt eller et par nødder bør gøre det.
  Mindre er bedre, især til frokost. Forskere har observeret, at folk, der har en stor frokost typisk vise en mere udtalt eftermiddags- nedtur. En mulig forklaring er en kraftig stigning i blodsukkeret efter at have spist, efterfulgt af en energi dukkert et par timer senere.
  Kilde : Harward Medical School